Vijf highlights uit het Kiqit webinar
06 oktober 2021 
0 min. leestijd

Vijf highlights uit het Kiqit webinar "Zij-instromers werven én opleiden"

Een korte samenvatting van het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden”!

14 september jongstleden vond het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden” plaats. Deze werd gehost door Arjan Elbers en Wim Davidse. Hieronder volgen vijf highlights uit dit webinar:

  • Zoals bij velen bekend is er grote schaarste op de arbeidsmarkt. Er zijn simpelweg meer vacatures dan werkzoekenden. Echter, deze schaarste gaat de komende jaren niet afnemen. Sterker nog, het neemt alleen nog maar toe! Door het met pensioen gaan van de babyboomers de komende jaren, zal de schaarste op de arbeidsmarkt alleen maar stijgen.
  • Kijkend naar het aantal werkenden met een hoge werktevredenheid, staat Nederland slechts op plek 27 van de 32 landen in Europa. Slechts 32% van de werknemers zeggen erg tevreden te zijn met hun werk. Ter vergelijking, in België is dit al 50%.
  • Er is een steeds groter tekort aan werknemers in speciaal beroepen. Denk hierbij aan loodgieters, timmermannen, hoveniers en monteurs.
  • Door de hierboven aangegeven punten, kan het baat hebben om de komende jaren in te spelen op het werven van zij-instromers; mensen uit een bepaalde branche werven en ze omleiden naar de gewenste branche.
  • Naast het “nieuwe normaal” dat we allemaal al vaker hebben gehoord, gaan we ook naar een “nieuw recruitment normaal”. Een steeds grotere krapte waarop ingespeeld dient te worden door middel van werven van zij-instromers en medewerkers werven door middel van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Over de schrijver
Met zijn stichting Guruz maakt Arjan Elbers het Nederlandse mbo beter en helpt het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Dit doet hij door het ontwikkelen van briljante online gastcolleges voor het mbo-onderwijs. Naast zijn rol als talent magican bij Guruz is Arjan oprichter van én recruitment strateeg bij Getnoticed. Deze toffe club bouwt waanzinnige recruitment- en werken-bij websites voor organisaties waaronder T-Mobile, Ahold Delhaize en ABNAmro. Alsof dat nog niet genoeg is: Arjan is ook voorzitter van Recruiters United, het grootste onafhankelijke recruitmentplatform in Nederland. En hij is bestuurder bij Kiqit, het online kennisplatform voor >4.500 recruitment professionals. Dan zijn we nog niet eens begonnen over zijn bijrollen als auteur, columnist, blogger, spreker en bedenker/producer van het RTL-Z programma How to get noticed. Je snapt het: Arjan is een vakidioot (kan ook verder helemaal niets). Het best bewaarde geheim van Arjan? Hij doet niet aan stijldansen, drama en koriander, wel aan Italiaanse wijn, veel droge humor en pianospelen.
Reactie plaatsen