Vijf highlights uit het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden”
De recruiter
Arjan Elbers
De recruiter
10/06/2021
0 min
0

Vijf highlights uit het Kiqit webinar "Zij-instromers werven én opleiden"

10/06/2021
0 min
0

Een korte samenvatting van het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden”!

14 september jongstleden vond het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden” plaats. Deze werd gehost door Arjan Elbers en Wim Davidse. Hieronder volgen vijf highlights uit dit webinar:

  • Zoals bij velen bekend is er grote schaarste op de arbeidsmarkt. Er zijn simpelweg meer vacatures dan werkzoekenden. Echter, deze schaarste gaat de komende jaren niet afnemen. Sterker nog, het neemt alleen nog maar toe! Door het met pensioen gaan van de babyboomers de komende jaren, zal de schaarste op de arbeidsmarkt alleen maar stijgen.
  • Kijkend naar het aantal werkenden met een hoge werktevredenheid, staat Nederland slechts op plek 27 van de 32 landen in Europa. Slechts 32% van de werknemers zeggen erg tevreden te zijn met hun werk. Ter vergelijking, in België is dit al 50%.
  • Er is een steeds groter tekort aan werknemers in speciaal beroepen. Denk hierbij aan loodgieters, timmermannen, hoveniers en monteurs.
  • Door de hierboven aangegeven punten, kan het baat hebben om de komende jaren in te spelen op het werven van zij-instromers; mensen uit een bepaalde branche werven en ze omleiden naar de gewenste branche.
  • Naast het “nieuwe normaal” dat we allemaal al vaker hebben gehoord, gaan we ook naar een “nieuw recruitment normaal”. Een steeds grotere krapte waarop ingespeeld dient te worden door middel van werven van zij-instromers en medewerkers werven door middel van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Reacties
Categorieën