Vijf highlights uit het Kiqit webinar
06 oktober 2021 
0 min. leestijd

Vijf highlights uit het Kiqit webinar "Zij-instromers werven én opleiden"

Een korte samenvatting van het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden”!

14 september jongstleden vond het Kiqit webinar “Zij-instromers werven én opleiden” plaats. Deze werd gehost door Arjan Elbers en Wim Davidse. Hieronder volgen vijf highlights uit dit webinar:

  • Zoals bij velen bekend is er grote schaarste op de arbeidsmarkt. Er zijn simpelweg meer vacatures dan werkzoekenden. Echter, deze schaarste gaat de komende jaren niet afnemen. Sterker nog, het neemt alleen nog maar toe! Door het met pensioen gaan van de babyboomers de komende jaren, zal de schaarste op de arbeidsmarkt alleen maar stijgen.
  • Kijkend naar het aantal werkenden met een hoge werktevredenheid, staat Nederland slechts op plek 27 van de 32 landen in Europa. Slechts 32% van de werknemers zeggen erg tevreden te zijn met hun werk. Ter vergelijking, in België is dit al 50%.
  • Er is een steeds groter tekort aan werknemers in speciaal beroepen. Denk hierbij aan loodgieters, timmermannen, hoveniers en monteurs.
  • Door de hierboven aangegeven punten, kan het baat hebben om de komende jaren in te spelen op het werven van zij-instromers; mensen uit een bepaalde branche werven en ze omleiden naar de gewenste branche.
  • Naast het “nieuwe normaal” dat we allemaal al vaker hebben gehoord, gaan we ook naar een “nieuw recruitment normaal”. Een steeds grotere krapte waarop ingespeeld dient te worden door middel van werven van zij-instromers en medewerkers werven door middel van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Over de schrijver
Op Kiqit ben ik expert recruitment websites én ik ben een van de trotse founders van dit kennisplatform. Verder:Bouwjaar 1978, Brabander in hart en nieren. Ik doe niet aan stijldansen, drama en koriander, doe wel aan Italiaanse wijn, veel droge humor en het spelen van piano.Ik werkte ruim 10 jaar in internationaal corporate- en bureau recruitment (o.a. bij Content en Randstad) voordat ik ondernemer werd.Sinds 2009 ben ik (mede)oprichter en Managing Director van Getnoticed (bureau gespecialiseerd in bouw van waanzinnige maatwerk recruitment- en werken-bij websites) dit bedrijf is onder andere ook bekend van The Next Crowd (Recruitment marketing campagnes on demand). Met een specialisten team van 35 bevlogen collega’s slepen we ook nog eens regelmatig wat prijzen in de wacht voor ons geleverde werk.Ik spreek en adem online recruitment en ben zelfs in mijn bijrol in de Raad van commissarissen bij Rabobank Peelland Zuid, Raad van advies bij ROC Gilde Opleidingen en blogger voor FrankWatching niet stil te krijgen over mijngrote passie; recruitment.Samengevat: (Online) Recruitment Vakidioot (kan verder ook echt niets).
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down