Een passend ATS voor elke organisatie
Als we het hebben over recruitment tools, dan hebben we het al snel over de (on)mogelijkheden van het ATS (Applicant Tracking System). De kans is groot dat jij als recruiter in dit systeem het gros van je tijd doorbrengt, Welke ATS het is, is vooral afhankelijk van de organisatie. Het ene systeem past beter bij organisatie A, waar een ander systeem perfect aansluit bij organisatie B, wel of niet aangevuld met uiteenlopende API’s voor bijvoorbeeld de extractie van gegevens, matching of video-solliciteren. Dat er bij elke organisatie een ander systeem past, kun je vergelijken met de aanschaf van een auto; de een rijdt heerlijk rond in het dorp in een rode Mini terwijl een ander stad en land afreist in een blauwe Tesla met lichtmetalen velgen.
Eerst de vraag, dan de oplossing
Laat je in elk geval nooit (af)leiden door het immense aanbod dat er is als het gaat om recruitment tooling. Alleen al in Nederland zijn er >120 recruitment leveranciers die slimme tools aanbieden, dit maakt het heel verleidelijk om eerst te kijken naar de oplossing. Verstandiger is het echter om primair te kijken naar de vraag die er ligt, en daar het beste antwoord op te vinden. Dat die beste oplossing er is voor jouw specifieke vraagstuk is wel zeker als je nagaat hoe innovatief we in Nederlander zijn als het gaat om recruitment tooling.
Ook jij kan invloed uitoefenen op recruitment tooling
En denk je 'dit is niet mijn pakkie an want als recruiter ben ik geen beslisser als het gaat om de aanschaf van een nieuw systeem' ? Think again. Sowieso kan je zomaar eens in een project worden betrokken en zo beter beslagen ten ijs komen. Of een strakke business case maken om een nieuwe tool aan te schaffen. Daarnaast: pak die signaleringsfunctie op en beleg jouw behoeften én bevindingen, plus die van de kandidaat, bij degene die de recruitment tooling wel inkoopt. Zo kun ook jij invloed uitoefenen op de tooling die jouw vak makkelijker maakt en de candidate experience verbetert.