Niet gekoppelde Linkedin accounts
Sourcing
Marcel van der Meer
Sourcing
03/16/2022
2 min
0

Ruim 3.1 miljoen Nederlanders hebben geen senioriteitsniveau.

03/16/2022
2 min
0

Weer een nieuwe ontdekking gedaan, zoals je weet staan er op LinkedIn in Nederland op dit moment 9 miljoen LinkedIn profielen. Dat kan ik checken op mijn basis LinkedIn account. Op LinkedIn Recruiter vind ik er 9.3 miljoen. Een 300 duizend profielen meer of minder is niet zo erg. Zeker niet na de schokkende ontdekking die ik heb gedaan.

En het heeft vast te maken dat je met LinkedIn Recruiter net wat dieper kunt zoeken.

LinkedIn senioriteitsniveau


LinkedIn data bewijst het

Maar hoe kwam ik erachter dat ruim 3.1 miljoen mensen niet gekoppeld zijn een senioriteitsniveau? Door te kijken naar de data. Wat komt eruit en waar komen de verschillen vandaan.

Als ik alle senioriteitsniveau’s selecteer dan moet ik op 9 of 9.3 miljoen profielen uitkomen, toch? Ik kom niet verder dan 5.9 miljoen profielen. Wat slechts 5.9 miljoen profielen? Dat is ongeveer tweederde van alle profielen. Deze check kun je doen bij LinkedIn Recruiter Seat en Recruiter Lite.

senioriteitsniveau LinkedIn aantalDus slechts tweederde van alle profielen zijn gekoppeld aan een senioriteitsniveau. 

Help. Wat betekent dit? Als je zoekt met senioriteitsniveau dan mis je, gemiddeld genomen, een derde van je zoekopdracht. 


Dat heeft drie mogelijke redenen: 

  1. Of ze zijn gestopt te werken bij een organisatie. Ruim 3 miljoen mensen. Dat lijkt mij wat veel. Op dit moment staan 590 duizend mensen open-to-work. Daar zit nogal een verschil in. 
  2. Ik ben wel grote groepen mensen tegengekomen die geen open-to-work aan hebben staan en die op dit moment geen job hebben althans volgens LinkedIn. Je kunt deze achterhalen met de hidden operators.
  3. Of er is een onduidelijke reden dat ze geen koppeling hebben met een senioriteitsniveau. 


Daarnaast is het senioriteitsniveau filter ook niet echt een betrouwbaar filter. Instappers met 20+ werkervaring is wat mij betreft niet echt een instapniveau of entry level. Zie hieronder:

senioriteitsniveau betrouwbaarheid


Tips om dit te omzeilen: 

Gebruik de senioriteiten filter niet. Je mist de eenderde van de kandidaten en geeft veel false positives. De data heeft het aangetoond. 

Maar wat als je dit om kunt draaien dat je mensen kunt vinden zonder senioriteitsniveau. Je kunt deze hidden kandidaten gebruiken door de verborgen operators te gebruiken. Wil je hier meer over weten?

Meld je dan hier aan

“Dit artikel over het senoriteitsniveau van ruim 3.1 miljoen Nederlanders verscheen eerder op Klikwork.”

Reacties
Categorieën