Hoe zit het met jouw learning agility als recruiter?
Personal Branding
Ellen van Dieren
Personal Branding
05/26/2020
2 min
0

Hoe zit het met jouw learning agility als recruiter?

05/26/2020
2 min
0

Learning agility

“Het vermogen om in een nieuwe situatie snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen.”

Precies wat we in deze tijd nodig hebben, maar hoe zit het met jouw learning agility als recruiter?

Het is een vorm van leervermogen en laat jouw mate van weerbaarheid en wendbaarheid zien in een veranderde wereld. Om ook nu succesvol te zijn als recruiter en van toegevoegde waarde te blijven, moet je ook kritisch naar jezelf kijken. Heb jij de juiste mindset en skills om deze crisis als recruiter te overleven?

Kijk eens naar deze 5 elementen en laat er wat zelfreflectie op los.

#1 Nieuwsgierigheid

Juist in een veranderende omgeving mag je aanspraak maken op jouw eigen nieuwsgierigheid. In een onbekende situatie moet je wel op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden, kennis vergaren, nieuwe tools ontdekken en/of juist leren van andere branches.

#2 Creativiteit

Hoe zit het met jouw om-denkkracht? Het klopt dat zaken nu anders zijn… Het is vooral de manier waarop je hiermee omgaat, wat het verschil maakt. We moeten op zoek naar nieuwe ideeën om een nieuwe duidelijkheid in onze werkomgeving en invulling te creëren. Denk out of the box, brainstorm en leer door dingen buiten je comfortzone te doen.

#3 Initiatief

Kom jij in actie in onbekende en nieuwe situaties of word je juist afwachtend? Ga uit van je eigen oplossend vermogen en onderneem actie. Ga doen, faal, probeer opnieuw en leer.

#4 Social learning

Dit is toch wel de kracht van ons als mensen: van en met anderen willen leren en ontwikkelen. Hulp vragen mag! Schakel met anderen op een effectieve manier door ervaringen uit te wisselen, te begrijpen en toe te passen. Neem anderen bij de hand om samen te leren.

 

#5 Zelfreflectie

Plan in deze tijd ook bewust momenten voor zelfreflectie. Sta dan niet alleen stil bij je sterke en verbeterpunten of je energiegevers en –vreters, maar vergroot je zelfkennis en ontdek je eigen potentieel. Als je dat inzichtelijk hebt zie je jouw mogelijkheden en ben je ook in staat om effectiever te leren.

Succes met jouw ontwikkelingsreis als recruiter.

Reacties
Categorieën