Recruitment tools

In het overbevolkte recruitmenttech landschap kun je als recruiter al snel de weg kwijt raken. Zo vind je alleen al in Nederland >120 leveranciers van recruitmenttools waaronder zo'n 30 recruitmentsystemen. Ontdek welke systemen, tools en technologie jouw werk als recruiter eenvoudiger én efficienter kunnen maken. En hóe dit mogelijk is.

Recruitment is mensenwerk. Toch?

Fair point. En precies daarom is het zo fijn als je recruitment tools kunt inzetten om je vak slimmer, makkelijker en efficiënter uit te oefenen. Zodat je tijd en focus overhoudt voor waar het echt recruitmentvak echt om gaat: het maken van de ultieme match tussen vacatures en de beste kandidaten en alle zaken die hierbij komen kijken.

En ze zijn er echt: intuïtievetools waar je zonder dagenlange training direct mee aan de slag kan. Systemen waarvan alleen al de look & feel een glimlach op je gezicht tovert en waar de juiste inrichting en integratie bijdragen aan jouw werkplezier.

Patrick Boonstra
"Slimme recruiters zetten tools in om sneller nog betere resultaten te boeken."
Patrick Boonstra, expert recruitment tools bij Kiqit

Zo heb je baat bij de inzet van recruitment tools

Een passend ATS voor elke organisatie
Als we het hebben over recruitment tools, dan hebben we het al snel over de (on)mogelijkheden van het ATS (Applicant Tracking System). De kans is groot dat jij als recruiter in dit systeem het gros van je tijd doorbrengt, Welke ATS het is, is vooral afhankelijk van de organisatie. Het ene systeem past beter bij organisatie A, waar een ander systeem perfect aansluit bij organisatie B, wel of niet aangevuld met uiteenlopende API’s voor bijvoorbeeld de extractie van gegevens, matching of video-solliciteren. Dat er bij elke organisatie een ander systeem past, kun je vergelijken met de aanschaf van een auto; de een rijdt heerlijk rond in het dorp in een rode Mini terwijl een ander stad en land afreist in een blauwe Tesla met lichtmetalen velgen.

Eerst de vraag, dan de oplossing
Laat je in elk geval nooit (af)leiden door het immense aanbod dat er is als het gaat om recruitment tooling. Alleen al in Nederland zijn er >120 recruitment leveranciers die slimme tools aanbieden, dit maakt het heel verleidelijk om eerst te kijken naar de oplossing. Verstandiger is het echter om primair te kijken naar de vraag die er ligt, en daar het beste antwoord op te vinden. Dat die beste oplossing er is voor jouw specifieke vraagstuk is wel zeker als je nagaat hoe innovatief we in Nederlander zijn als het gaat om recruitment tooling.

Ook jij kan invloed uitoefenen op recruitment tooling
En denk je 'dit is niet mijn pakkie an want als recruiter ben ik geen beslisser als het gaat om de aanschaf van een nieuw systeem' ? Think again. Sowieso kan je zomaar eens in een project worden betrokken en zo beter beslagen ten ijs komen. Of een strakke business case maken om een nieuwe tool aan te schaffen. Daarnaast: pak die signaleringsfunctie op en beleg jouw behoeften én bevindingen, plus die van de kandidaat, bij degene die de recruitment tooling wel inkoopt. Zo kun ook jij invloed uitoefenen op de tooling die jouw vak makkelijker maakt en de candidate experience verbetert.

Let's Kiqit

Recruitment is een vak waar je niet meer zonder slimme recruitment tools kan. Het opdoen én up-to-date houden van jouw kennis over die tools is dan ook broodnodig om jezelf als professionele recruiter op de kaart te zetten en je (nog) verder te ontwikkelen. Die broodnodige kennis deelt expert Patrick Boonstra met jou. En jij kunt ook al je vragen over dit thema stellen in het board 'Recruitment tooling' . Andere vakidioten én Patrick beantwoorden jouw vragen vanuit de praktijk. En met plezier.


Wil je (ook) meer weten over andere recruitment thema's? Nog >10 experts en talloze mede-recruiters delen hun kennis, in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, community, whitepapers, podcasts, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?

Welke onderwerpen vallen onder recruitment tools?

ATS-keuze &
implementatie

Hoe weet je welk ATS past bij jouw situatie en organisatie? En wat zijn do's & dont's bij de implementatie?

Careersite
integratie 

Je hebt een ATS én een careersite. En nu? Zorg voor een optimale integratie tussen beiden voor het beste resultaat.

Project
management 

Na de ATS-keuze volgt het (lange) proces rondom de requirements en implementatie. Hoe manage je dit? 

(Pre-)assessment
tooling

Kies de juiste (pre) assessment tool voor een objectief & compleet beeld van jouw kandidaten.

Download whitepaper 'Sollicitatieformulier'

In deze whitepaper gaat expert Patrick Boonstra in op de belangrijkste aspecten van een goed sollicitatieformulier waarmee je onder andere quick wins  kunt doorvoeren in bijvoorbeeld de vraagstelling of vormgeving. Laat het sollicitatieformulier voor je werken. 
50%
Download deze whitepaper
En ontvang direct je tips
Je gegevens zijn veilig bij ons
Download

Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Verrijk jouw kennis op het vlak van recruitment tools. En meer. Veel meer. 
  • Een plek waar recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >10 overzichtelijke recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits.

Nog beter worden in jouw vak?

Dan kan het niet anders dat je samenwerkt met de allerbeste experts die er rondlopen in de wonderlijke wereld van recruitment. Mét plezier delen onze experts hun ervaringen en kennis met jou als recruiter.

Vakidioten aan het woord over Kiqit

"Heerlijk om zo in het brein te kunnen kruipen van deze masterminds. Ik zeg: let’s Kiqit!"

Iris Vermeer, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Voor Tekst
"Briljant gewoon! Alle recruitmentitems onder 1 dak! Stop met zoeken want dit is jouw vertrekpunt."
Richard Gerestein, senior interim recruiter
"Een plaats waar iedereen die de liefde voor recruitment in zijn bloed heeft zitten samenkomt."
Annelies Graafland, recruitmentmanager RPO bij EN HR Solutions