Recruitment analytics

Recruitment analytics helpt jou om vandaag de juiste beslissingen te nemen om morgen een stap dichter bij jouw recruitment doelstellingen komen. Dus wil jij ook data en de inzichten daaruit gebruiken en om jouw doelstellingen te halen? Let's Kiqit.

Ik heb al een recruitment dashboard. Toch?

In de praktijk blijkt het dat er meer en meer dashboards in omloop zijn, die het jou eigenlijk niet duidelijk maken wat je nou moet doen. Maar heb jij zelf beeld waar je aan moet denken bij het (laten) bouwen van recruitment dashboards? Zowel voor de recruitment marketing als voor het recruitment proces? En waar moet je aan denken bij het kiezen van nieuwe software/platforms voor recruitment? Hint: kun je de data eruit halen om er later rapportages/draaien op te draaien?

En dan zijn we er nog niet want wat zijn best practices omtrent tooling voor recruitment marketing endashboarding? En ken jij voorbeelden van inzichten en/of rapportages die je helpen mijn recruitment doelstellingen te halen?

Zo bereik jij succes met recruitmentdata en -analytics!

Purpose-driven data

Weet welke inzichten je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen en jouw doelstellingen te halen. Pas als je weet welke informatie je nodig hebt, kun je de juiste rapportages en dashboards (laten) opzetten.


Gebruik de juiste data

Uiteindelijk heb je heel veel data die je kunt gebruiken: ATS, website, Google Analytics, LinkedIn, email marketing, et cetera. Door goed te weten wanneer en hoe je de verschillende bronnen  moet gebruiken en combineren, worden je inzichten pas echt relevant!


Gebruik de juiste visualisaties

Door het (laten) maken van de juiste rapportages en/of dashboards en door gebruik te maken van de juiste visualisaties, zorg je ervoor dat niet alleen jij maar ook je collega’s makkelijk kunnen begrijpen waar je naar kijkt. Analytics is een team-game! Alvast een heads-up, de pie chart is zelden de juiste visualisatie.


Let's Kiqit

Inzicht door middel van recruitment analytics levert veel op maar vraagt ook om up-to-date kennis.  Het opdoen van die kennis is een win-winsituatie want zo profiteer je van de resultaten én kun je jezelf als recruiter (nog) verder ontwikkelen. Als het gaat om recruitment analytics deelt onze expert zijn kennis met jou op Kiqit. 


Wil je (ook) meer weten over andere recruitment thema's? Nog >10 experts en talloze mede-recruiters delen hun kennis, in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, community, whitepapers, podcasts, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?


Download whitepaper 'Vacatureteksten schrijven' 

Liever 3 goede sollicitaties dan 50 middelmatige reacties? Doe jouw voordeel met deze 10 tips om nog betere vacatureteksten te schrijven.
50%
Download deze whitepaper
En ontvang direct je tips
Je gegevens zijn veilig bij ons
Download

Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Verrijk jouw kennis over recruitment analytics. En meer. Veel meer.
  • De plek waar recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >10 overzichtelijke recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits!

Vakidioten aan het woord over Kiqit

"Eindelijk! Eén helder en interactief platform waar je als recruitmentprofessional moet zijn; netwerken, je kennis en expertise halen, vergroten én delen!"
Ceciel Besjes,  interim recruiter / talent scout
"Expert of beginner? Kiqit is het platform waar iedere recruiter bakken met kennis kan halen."
Henk van der Draai, copywriter
"Yes! Eindelijk een overzichtelijke plek waar ik als echte vakidioot nóg meer kan leren van experts in recruitment."
Iris Vermeer, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Voor Tekst