Personal branding

Personal branding is jouw manier om waarde toe te voegen aan je netwerk en je hiermee te onderscheiden van anderen. Het is niet jezelf anders of beter voordoen, maar juist jezelf zijn. Hierdoor ben je makkelijker benaderbaar voor jouw kandidaat en klant en bouw je een vertrouwensband op. En dat is precies wat recruitment succesvol maakt.

Er is toch al een employer brand?

Waarom werken aan een personal brand als er al een employer brand is om jezelf achter te verschuilen? Dan hoef je toch niet te doen aan die 'verkooppraat' die ook nog eens tijd kost? Bovendien, personal branding is alleen voor jonge (knappe) recruiters die graag over zichzelf praten. Jouw netwerk en kandidaten zitten echt niet te wachten op jouw mening of je gezicht in beeld.

Oké, die vliegers gaan op als je als recruiter slechte content maakt maar wat als je waarde toevoegt met jouw verhalen, jouw visie, jouw vragen? Dan ben jij dé grootste ambassadeur van jouw organisatie (en bouw je aan een fanbase die ook waardevol is als je switcht van werkgever). Online zichtbaarheid, onderscheidend vermogen en waarde toevoegen aan je netwerk zijn cruciaal voor de recruiter anno nu. Ontdek hier hoe jij een sterk personal brand opbouwt en jouw presentatieskills verbetert.

Ellen van Dieren
'You’re living the brand! Als recruiter ben je het visitekaartje vanaf het eerste contactmoment en de reisleider tijdens de candidate journey.'

Zo bouw jij aan een ijzersterk personal brand

Bouwen aan jouw personal brand vraagt in eerste instantie om het uit de wegruimen van de grootste misverstanden over personal branding. Dat het bijvoorbeeld alleen weggelegd zou zijn voor jonge (knappe) recruiters en dat een employer brand ook volstaat. In de praktijk zijn er nog veel recruiters die identiteit aannemen van hun werkgever maar wie ben jij? Verstop je niet langer achter dat employer brand.


 Je bent (voor een deel) de uitvoering van het employer brand maar ook zoveel meer. Je bent een persoon van vlees en bloed met een eigen mening, emoties, interesses en een netwerk. En die aspecten maken jou tot een succesvol recruiter! Natuurlijk zet je tools en data in om je proces efficiënter en sneller in te richten maar die menselijke connectie is goud waard.Personal branding draait om jou! Zet je persoonlijkheid, kennis en ervaring in om je te onderscheiden van anderen. Dit kun je doen door storytelling, netwerken, community building, online content te maken en jezelf sterk te presenteren. Zo laat je aan jouw netwerk zien wie je bent en waar je voor staat. In de functie die je nu uitoefent én om de weg te plaveien voor je toekomstige loopbaan, want een slimme recruiter zoals jij denkt verder dan zijn/haar huidige baan. 


Let's Kiqit

Recruitment is een vak waar jouw personal brand als recruiter zeker onderdeel van uitmaakt. Het opdoen én up-to-date houden van jouw kennis op het vlak van personal branding is dan ook onmisbaar om jezelf als professionele recruiter op de kaart te zetten en je (nog) verder te ontwikkelen. Expert Ellen van Dieren deelt op Kiqit de bouwstenen waarmee jij bouwt aan een stevig personal brand.


Wil je (ook) meer weten over andere recruitment thema's? Nog >10 experts en talloze mede-recruiters delen hun kennis, in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, community, whitepapers, podcasts, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?

Welke onderwerpen vallen onder personal branding?

Netwerken en 

community building

Door te denken vanuit jouw doelgroep bouw jij een waardevolle band met ze op en groeit jouw netwerk. 

Storytelling

Niets is leuker dan in een verhaal meegenomen te worden. Leer verhalen te delen in plaats van saaie vacatures.

Online content
maken

Leer content en formats te maken die waarde toevoegt voor jouw doelgroep.


Presentatieskills

Ontdek jouw manier van een idee overbrengen, pitchen of je business case presenteren.


Download whitepaper 'Optimaliseer je LinkedIn-profiel' 

Hoe bouw je, binnen het uur, het beste LinkedIn-profiel? Je ontdekt het in deze whitepaper met praktische tips. 
50%
Download deze whitepaper
En ontvang direct je tips
Je gegevens zijn veilig bij ons
Download

Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Kennis verrijken als het gaat om personal branding. En meer. Veel meer.
  • Een plek waar recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >10 recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits.

Nog beter worden in jouw vak?

Dan kan het niet anders dat je samenwerkt met de allerbeste experts die er rondlopen in de wonderlijke wereld van recruitment. Mét plezier delen onze experts hun ervaringen en kennis met jou als recruiter.

Vakidioten aan het woord over Kiqit

"Eindelijk! Eén helder en interactief platform waar je als recruitmentprofessional moet zijn; netwerken, je kennis en expertise halen, vergroten én delen!"

Ceciel Besjes, interim recruiter/talent scout
"Yes! Eindelijk een overzichtelijke plek waar ik als echte vakidioot nóg meer kan leren van experts in recruitment."
Iris Beumer, copywriter en adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Voor Tekst
"Fijn initiatief en een goede plek om dagelijks even rond te neuzen tussen alle kennis en de ervaringen die worden gedeeld."
Samantha van Ieperen, freelance recruitment marketing specialist