LinkedIn Inmail 3 alternatieven
Sourcing
Marcel van der Meer
Sourcing
02/08/2022
2 min
0

Help, ik heb geen InMails meer.

02/08/2022
2 min
0

Een veelvoorkomend probleem van recruiters. Zeker als ze Recruiter Lite gebruiken, want daarmee kunnen ze 30 InMails per maand versturen. En 30 InMails zijn in een mum van tijd weg. Vooral als je berichten niet perfect zijn geschreven. En daardoor je respons rate te laag is.

Er zijn nog drie andere manieren om in contact te komen met personen op LinkedIn. Euh, 3 serieus?

En dan bedoel ik niet de connectieverzoeken, want ook daar heeft LinkedIn een stokje voor gestoken. Je kunt maximaal 100 connectieverzoeken per week verzenden en als je deze drempel overschrijdt, word je tijdelijk geblokkeerd en permanent verbannen als het te vaak gebeurt.


1 - via LinkedIn Groepen

Als je lid bent van dezelfde groep kun je tot 800 gratis berichten per maand versturen. Je gaat naar de relevante groep waar je lid van bent en je kunt daarin 2nd en 3rd lijns connecties gratis berichten versturen.

linkedin groepen


2 - via LinkedIn Events

Als je deelnemer bent van hetzelfde event kun je wederom tot 800 berichten gratis per maand versturen. Je gaat naar een relevant event, je klikt op Attend.


linkedin events

En je krijgt direct toegang tot de networking tab en je kunt je connecties zien. Mensen die in jouw industrie werkzaam zijn en daarna de overige deelnemers. 

linkedin events attendees

PS Voor de oplettende lezer dit is een primeur: LinkedIn komt met een Clubhouse-achtig audio-event, in Beta. Ssssstttt vertel het aan niemand.


3 - via Services

Wat is dat nu weer. Je kunt offertes opvragen voor personen die services aanbieden, projects heet dat. Ja dit is weer een nieuwe feature vanuit LinkedIn. Je kunt zoeken naar personen in diverse categorieën. De onderstaande pagina vind je hier.

services linkedin

Tot nu toe kun je alleen maar locaties in de US selecteren, niet echt handig voor ons Nederlanders. Zie hier de Android Developers by city

android developers by city

Maar….

Linkedin Service tip

Als je de lijst opent zonder een stad te kiezen dan krijg je de complete lijst te zien met personen die in jouw regio wonen. En wederom kun je deze gratis berichten sturen.


Meer tips?

Volg mij op LinkedIn en zorg dat je mijn belletje aanklikt dan krijg je automatische notificatie van mijn posts.


Linkedin sourcing trainer

Dit blog over Inmails verscheen eerder op Klikwork.nl.

Reacties
Categorieën