Flex

Recruitment is de ‘core business’ voor een flexbedrijf. Daarom moet het een geoliede machine zijn. Verrijk jouw kennis en ontdek hoe je als intermediair optimaal kandidaten kan vinden en aan je verbinden.

Recruitment is vooral matchen tussen vraag en aanbod. Toch?

De tijd dat je op een uitzend-, detacherings- of werving- en selectiebureau vooral bezig was met het zoeken naar de beste kandidaat bij een vacature? Die is allang voorbij. Als die tijd er ooit al geweest is. Je moet je beste beentje voorzetten om kandidaten te verleiden om voor jouw bureau te kiezen. Dat vraagt om veel kennis van de kandidaten in je bestand. Opdrachtgevers moet je uitleggen dat het niet altijd realistisch is om te wachten op het “schaap met 5 poten”. Bovendien heb je te maken met grote aantallen sollicitanten, die je allemaal een goede ervaring wilt meegeven.


Als je begrijpt wat de meerwaarde van jouw bureau is en dat kan overbrengen op je kandidaten en je opdrachtgevers, dan word je succesvol in je werk. En dan heb je het mooiste vak van de wereld!

“Echte meerwaarde van een flexbedrijf kan zitten in het ‘anders matchen’, opleiden, begeleiden in de carrière, internationaal matchen of het opbouwen van een rijke database. Iedere intermediair moet zijn eigen meerwaarde hebben.”

  Hans Scheers, expert Flex bij Kiqit

  Zo werf jij succesvol kandidaten voor jouw opdrachtgevers

  Als recruiter, intercedent, consultant of projectmanager bij een intermediair neem je een bijzondere rol in. Het personeel dat je werft komt immers niet bij jouw bedrijf te werken, maar staat altijd ‘onder leiding en toezicht’ van de opdrachtgever.


  In veel gevallen is het aan jou om de vacature van de opdrachtgever te verkopen aan jouw kandidaat. Maar dat wil je ook niet weer  (te) volledig. Je wilt immers niet het risico lopen dat de kandidaat het rechtstreeks bij de opdrachtgever gaat proberen. Het is dus zaak om ook als bureau aantrekkelijk te zijn voor je kandidaten. Door kandidaten afwisseling te bieden, begeleiding, opleiding of andere meerwaarde. Welke rol je inneemt is afhankelijk van het bureau waar je voor werkt. Maar het is bovenal ontzettend belangrijk voor je kandidaten om te weten wat ze bij je kunnen halen!


  Een ander verschil met de meeste ‘corporate’ recruiters is, dat jouw bestand veel belangrijker is. Past een kandidaat niet op een ‘corporate’ vacature? Dan wordt deze afgewezen en is het proces ten einde. Past een kandidaat niet op een vacature bij jouw bureau? Dan kan deze wel degelijk interessant zijn voor andere of toekomstige vacatures bij andere opdrachtgevers. Het is dus zaak om contact te onderhouden met je kandidaten, ook al zijn ze voor nu afgewezen. En om te zorgen dat je goed in kaart brengt wat ze kunnen, wat ze willen en wat hun status is. Door middel van bestandbeheer en Recruitment Marketing Automatisering weet je alles over je kandidaten. 


  Als bureaurecruiter moet je veel ballen tegelijk in de lucht houden. Het is de kunst om niet harder te werken, maar slimmer. Door goede prioriteiten te stellen en door slim gebruik te maken van de technologische hulpmiddelen die te verkrijgen zijn.

  Let's Kiqit

  Recruitment in de flexbranche is niet zozeer anders dan corporate recruitment. Het heeft wél een eigen dynamiek, gezichtspunten en specifieke recruitment-tools en -systemen. Dat is waar Hans Scheers, onze expert Flex jou in meeneemt.

  Wil je (ook) meer weten over andere recruitment thema's? Nog >14 experts en > 2.000 mede-recruiters delen hun kennis, in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, boards, whitepapers, podcasts, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?

  Welke onderwerpen vallen onder flex?

  Branding

  Waarom moet een kandidaat kiezen voor een bureau en waarom specifiek voor jouw bureau?

  Bestandbeheer

  Wat is belangrijk om te weten van je kandidaten en hoe achterhaal je dat?

  Proces

  Hoe verloopt je recruitmentproces en hoe kan je dat efficiënt inrichten?

  Bestandsbeheer

  Onderhoud relevant contact met je kandidaten en laat ze een voorkeur voor jou ontwikkelen.

  Download whitepaper 'Laat teksten voor je werken' 

  Met de 11 tips  die expert Nicol Tadema deelt in deze ‘stoomcursus tekstschrijven’, kun ook jij tekst voor je laten werken en ervaren dat tekst wel het verschil maakt.
  50%
  Download deze whitepaper
  En ontvang direct je tips
  Je informatie is veilig bij ons
  Download
  Laat teksten voor je werken

  Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Kennisverrijking als het gaat om flex. En meer. Veel meer.
  • Een plek waar > 2.000 recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >14 overzichtelijke recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits!

  Nog beter worden in jouw vak?

  Dan kan het niet anders dat je samenwerkt met de allerbeste experts die er rondlopen in de wonderlijke wereld van recruitment. Mét plezier delen onze experts hun ervaringen en kennis met jou als recruiter.

  Vakidioten aan het woord over Kiqit

  "Super handig om alle relevante informatie op 1 plek terug te kunnen vinden."
  Marcel Bargerman, IT recruiter bij Amis
  "Fijn platform waar alle aspecten in recruitment naar voren komen. Wil je verdiepen/verbreden hierin, zeker de place to be!"
  Michel Wiersema, technical sourcer bij Bol.com
  "Fijn initiatief en een goede plek om dagelijks even rond te neuzen tussen alle kennis en de ervaringen die worden gedeeld."
  Samantha van Ieperen, freelance recruitment specialist