Employer branding

Als medewerker is het werkgeversmerk misschien wel het belangrijkste merk in én voor je leven. Waar je werkt bepaalt in grote mate wie je bent, wie je wordt en hoe gelukkig je daarin kunt zijn. Een werkgeversmerk helpt jouw doelgroep te kiezen voor de organisatie die bij de persoon past.

Employer branding  = gewoon communiceren. Toch?

Of misschien denk je dat je employer branding het heel hard van de daken schreeuwen is dat het zo ge-wel-dig is om bij jouw organisatie te werken? Of dat je gewoon een leuk reclameverhaal op kunt hangen? Een geinig showtje weggeven? Heel veel euro's te spenderen aan advertizing?

Guess again. Employer branding is samen bouwen aan goed intrinsiek werkgeverschap ( a great story) en zorgen dat dit goed wordt verteld (well told). Intern en extern. Dat bouwen doe je trouwens met elkaar; het is een resultaat van een samenwerking tussen management, hr en communicatie.

“Het employer brand is de kern van ieder verhaal dat een bedrijf vertelt."
Bianca Roelandschap, Anke Reusken & Anne-Britt  Petri-Arends

Zo werk je succesvol aan jouw employer brand

Vanuit organisaties gaat employer branding om het vestigen van een relatie met het juiste ‘merk-waardige’ talent. Het veroveren en behouden van een goede plek in de hoofden en harten van mensen die je al binnen hebt, en mensen die je wil aantrekken. Employer branding is de strategie om voor de beste ‘mede-Merkers’ intrinsiek aantrekkelijk werkgever te zijn ('a great story’) om er vervolgens voor te zorgen dat je dat verhaal ook goed verteld (‘well told’).

 Daarmee is employer branding super veelzijdig. Het gaat om bouwen aan aansprekend HR-beleid, inspirerend leiderschap, een verbonden cultuur, uitdagende strategie, fijne werkomgeving en al het andere wat je als werkgever kunt doen om een geweldige werk- en groeibeleving voor talent te creëren. Om vervolgens die beleving als een werkgeversverhaal, op alle mogelijke manieren helder, onderscheidend, authentiek en inspirerend met doelgroepen intern en extern te communiceren.


Let's Kiqit

Het employer brand maakt deel uit van de fundering binnen recruitment. Werken aan jouw employer brand em dus het opdoen én up-to-date houden van jouw kennis op het vlak van employer branding is dan ook onmisbaar. Alleen zo kun jij jezelf als professionele recruiter op de kaart te zetten en je (nog) verder te ontwikkelen. De Werkgeversarchitecten Bianca, Anke & Anne-Britt delen samen hun ervaringen en inzichten over employer branding met jou, op Kiqit.


Wil je (ook) meer weten over andere recruitment thema's? Nog >10 experts en talloze mede-recruiters delen hun kennis, in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, community, whitepapers, podcasts, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?

Welke onderwerpen vallen onder employer branding?

Strategie

Hoe bepaal je identiteit van je organisatie en benoem je de bouwstenen voor een aantrekkelijke werkgeverspropositie?


Campagnes

Op basis van welke elementen van je propositie kun je campagnes ontwikkelen. Hoe brief je een creatief bureau? Hoe beoordeel je goede campagnes?

Content marketing

Hoe bouw je aan campagnes met inspirerende recruitmentcontent? Content die er al zijn vanuit de verhalen vanuit de organisatie of content die wordt ‘gecreëerd’ . 

Beleid

Integraal beleid is er voor het activeren van de cultuur en het werkgeversmerk. Hoe breng je het merk tot leven in de totale beleving van (toekomstige) medewerkers?

Download Whitepaper 'Zo kom je tot een sterk employer brand'

In deze whitepaper hebben De Werkgeversarchitecten Anke, Anne-Britt en Bianca hun bergen kennis om tot een sterk employer brand te komen gebundeld. Het eindresultaat? Een praktisch stappenplan. Dit begint bij het betrekken van je eigen medewerkers. Of eigenlijk is de eerste stap: het downloaden van dit inspirerende en praktische whitepaper.
50%
Download deze whitepaper
En ontvang direct je tips
Je gegevens zijn veilig bij ons
Download

Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Kennisverrijking over employer branding. En veel meer!
  • Een plek waar recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >10 overzichtelijke recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits!

Nog beter worden in jouw vak?

Dan kan het niet anders dat je samenwerkt met de allerbeste experts die er rondlopen in de wonderlijke wereld van recruitment. Mét plezier delen onze experts hun ervaringen en kennis met jou als recruiter.

Vakidioten aan het woord over Kiqit

"Eindelijk! Eén helder en interactief platform waar je als recruitment professional moet zijn; netwerken, je kennis en expertise halen, vergroten én delen!"
Ceciel Besjes, talent scout / recruiter a.i. 
"Kiqit is een snackbar waar je keer op keer naar terugkeert. Zo lang gesnakt naar dit platform waar je snel en makkelijk vakinhoudelijke kennis opdoet."
Ingrid Bosch, teamlead talent acquisition bij PwC
"Alles weten, leren, ontdekken en/of bespreken over recruitment en alles wat daarbij kom kijken? Kiqit is hét platform waar je moet zijn." 
Jamie-Lee van Ingen, ondernemende marketeer bij Marketing Touch