Freelance & ZZP

Freelance en ZZP werk krijgt steeds meer de aandacht die het verdiend. Maar hoe ga je nu om met deze doelgroep?

Het gaat om menselijk kapitaal

Het werven van freelancers doet de hiring manager, toch?


In de afgelopen decennia heeft HR over het algemeen weinig aandacht gehad voor de doelgroep freelancers, interimmers en zzp-ers. 

Dit is nu echt veranderd! Ook HR en recruitment zien in dat deze groep op de arbeidsmarkt steeds belangrijker wordt. En dat je het vinden en binden van deze professionals niet over moet laten aan de hiring managers en/of inkoop. 

Het gaat om het menselijk kapitaal van het bedrijf en dus moeten HR en recruitment hier verantwoordelijkheid nemen. Gelukkig zien we dit bij steeds meer organisaties gebeuren.


Maar hoe doe je dit nou? Hoe maak je beleid en strategie op deze doelgroep? Hoe maak je een goede recruitment funnel? Waar bemoei je je als recruiter wel mee en waar niet? Waar vind je de beste freelancers? Hoe maak ik een logische koppeling naar mijn huidige recruitmentstrategie en processen? Wat voor tooling is er? En nog honderden andere vragen. 


Een van de vragen die veel gesteld wordt gaat over de uurtarieven van een freelancer. Wat is normaal in de markt? Om je hierbij te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde uurtarieven in 2024. Hieronder kan je deze eenvoudig downloaden. 

Let's Kiqit

Als je nu bij een werkgever wil gaan of werkt met freelancers & ZZP’ers, welke hiring strategy kun je dan het beste gebruiken? Of wat zijn de algemen uurtarieven waarop je kunt rekenen? Deze, en overige, vragen kan onze expert beantwoorden.


 Onze expert deelt zijn kennis over freelance & ZZP. Voor kennisdeling over overige recruitmentthema's kan je rekenen op onze andere experts en mede-recruiters op Kiqit. Die kennis vind je in de vorm van tips, trends en ervaringen via onze blogs, community, whitepapers, video’s en online trainingen. Nieuwsgierig?

Wat heb jij als recruiter aan Kiqit?

  • Kennisverrijking als het gaat om arbeidsmarktdata. En meer. Veel meer.
  • Een plek waar recruitment professionals samenkomen. Dus jij hoort daarbij!
  • Bekijk trainingen wanneer het jou uitkomt. Onderweg, thuis of op het werk.
  • Trainingsvideo’s van maximaal 20 minuten per stuk. Ideaal voor onderweg.
  • >10 overzichtelijke recruitment thema's die er toe doen.
  • Geregeld nieuwe en actuele content en trainingen.
  • Spar met mede-recruiters en vergroot jouw netwerk.
  • Gamefication: scoor Kiqits!

Nog beter worden in jouw vak?

Dan kan het niet anders dat je samenwerkt met de allerbeste experts die er rondlopen in de wonderlijke wereld van recruitment. Mét plezier delen onze experts hun ervaringen en kennis met jou als recruiter.

Vakidioten aan het woord over Kiqit

"Super handig om alle relevante informatie op 1 plek terug te kunnen vinden."
Marcel Bargeman, IT recruiter bij Amis
"Fijn platform waar alle aspecten in recruitment naar voren komen. Wil je verdiepen/verbreden hierin, zeker de place to be!"
Michel Wiersema, technical sourcer bij Bol.com
"Hoe leuk om een kennisplatform te hebben waar volop informatie te vinden is maar ook leuke netwerkcontacten opgedaan kunnen worden. Een snoepwinkel van mogelijkheden, kennisdeling, nieuwe vakinformatie en tools".

Frank Bax, Bax Personeelsdiensten, senior corporate interim recruiter