Werkwijze webinars

  1. Zorg dat presentaties, polls, video, en dergelijke uiterlijk een week van tevoren zijn doorgestuurd naar Bram, zodat alles online staat. Hij stuurt jou (en je co-host) ook de link om in te loggen bij het webinar.
  2. Voordat het webinar begint, wordt er aanbevolen om eerst een test te doen. Via de inlog link die je van Bram krijgt kom je eerst in een testruimte uit, je zendt hier nog niet uit. Bij het inloggen via deze link volgen er een aantal stappen om te checken dat je camera en microfoon aanstaan en werken. Vanwege is het het beste om oortjes of een koptelefoon te gebruiken voor het geluid. Volg deze stappen om verder te gaan, je komt vervolgens op het scherm links uit.

Voorbereiding voor livegang

  1. Nu kom je in het scherm waar je samen met je hosts je kan voorbereiden voor het webinar. Check hier even met elkaar of iedereen helder klinkt en of alle elementen aanwezig zijn.
  2. Wil je een poll starten? Ga in de rechter kolom naar polls en zoek degene die je wil starten. Klik vervolgens op start poll en hierna rechtsonder op publish. Wil je de poll sluiten? Klik dan vervolgens op de rode knop met end poll en vervolgens reset.
  3. Wil je een presentatie starten? Ga dan in de rechterkolom naar slides, kies de presentatie die je wil en klik op “Start presentation”. Klik hierna op de groene start knop rechtsonder. Je kunt dan de presentatie bedienen met de controls op het scherm.

Het webinar starten

  1. Klaar om live te gaan? Klik op de groene telefoonknop linksboven “Go live”. Je start dan met uitzenden. Klaar met presenteren? Zorg dan dat je met de knop ook aan het einde van de presentatie de uitzending stopt.