Hoe werft Nederland mbo'ers?

De resultaten van hét mbo-recruitment onderzoek.

Extra webinar op woensdag 26 april 2023 om 16:00 uur.

Waar sta jij als het gaat om de werving en selectie van mbo’ers? Je ontdekt het als je aanschuift bij dit gratis, extra webinar. PlaytoWork deed onderzoek naar mbo-banen en mbo-stages. Tijdens dit webinar worden de uitkomsten van het unieke benchmark onderzoek gedeeld. Deze uitkomsten bieden volop inspiratie waarmee jij concreet aan de slag kunt bij de werving en selectie van de mbo-doelgroep.

Over het onderzoekHet skill based matchingplatform PlaytoWork deed onderzoek naar mbo-banen en mbo-stages. Het onderzoek geeft inzicht in hoe er  wordt omgegaan met het werven en selecteren van mbo-werkzoekenden en mbo-stagiairs in Nederland.
Het eindrapport is medio april beschikbaar en staat centraal tijdens dit webinar. De resultaten? Die schetsen een beeld over wat de beperkingen én kansen  zijn voor de specifieke mbo-situatie.
Tipje van de sluiterOver de resultaten van het onderzoek: wat kunnen we nu al vertellen? Sowieso dat er flink wat verschil is in de mate van professionaliteit waarmee organisaties mbo 'ers werven.

Daarom wil je dit niet missen
Hoe kunnen mbo en bedrijfsleven vloeiender samenwerken? Wat is er nodig om het mbo, de studenten, het bedrijfsleven en de overheid innovatief en organisch te laten samenwerken? Waar wringt de schoen? Welke initiatieven en innovaties zijn er (nodig)? Wat kun je zelf doen? Deze én meer vragen worden op 26 april beantwoord.

Voor wie is dit webinar?Voor iedereen die het mbo een warm hart toedraagt en/of nieuwe inzichten wil verkrijgen en kansen wil ontdekken. Denk aan recruiters, mbo-werknemers, politici, ondernemers, mbo-docenten, mbo-leerlingen en mbo-bestuurders.
  

Max Boodie (PhD)

Max is de oprichter en CEO van PlaytoWork. Na een lange carrière bij een van de grote adviesbureaus, belandde hij in 2004 in de detacheringswereld.

In die tijd schreef hij een aantal boeken waaronder 'Professioneel inhuren van externe arbeid' (Nubiz, 2021). In 2016 richtte Max samen met partners PlaytoWork op. PlaytoWork is nu het grootste skill based matchingplatform voor mbo-opgeleiden in Nederland. Met een team van 20 ambitieuze tech- en recruitmentmarketingspecialisten wordt de mbo-markt bediend.

  

Arjan Elbers (host)

Tijdens dit webinar is Arjan de enthousiaste host van Max Boodie. Arjan is co-founder van én expert op dit geweldige kennisplatform voor recruitment; Kiqit. Daarnaast is Arjan de oprichter van Guruz, de stichting die het gat tussen mbo-studenten den de arbeidsmarkt verkleint.

 Dit webinar kan jij gratis bijwonen.

Kan je er 26 april niet live bij zijn? De opname van het webinar is exclusief beschikbaar voor premium Kiqiters. Zij kunnen de webinaropname onbeperkt terugkijken in de trainingsomgeving. 

Over werving en selectie van mbo'ers 

Dit webinar wil jij niet missen.