Gratis digitaal spreekuur
Hoe vernieuwend is jouw gesprekstechniek?

dinsdag 28 juni 2022 om 16:00 uur

Facts & figures
De facts & figures voor ons gratis digitale spreekuur;

  • 2 experts Wim Thielemans en (sidekick) Marcel van der Meer
  • 1 uur.
  • 1 goed gesprek.
  • 101 vragen.
  • (maximaal) 75 aanwezigen.
  • € 0,00.

Natuurlijk is iedereen welkom. Dit spreekuur is bij uitstek geschikt als je met regelmaat selectiegesprekken voert. Dus schuif jij als recruiter aan? Nodig gerust ook jouw hiring manager uit voor het spreekuur.

Waarom wil je dit niet missen?
De rol van het selectiegesprek is groots. Het is hét moment dat we moeten selecteren en recruiteren tegelijkertijd. Dus aan de ene kant vormt het de basis voor jouw selectie: wie is jouw kandidaat en wat kan deze persoon? En niet alleen jij kan na dit gesprek ‘ja’ of ‘nee’ zeggen. Ook de kandidaat zegt na het selectiegesprek aan ‘ja’ of ‘nee’ op je baanaanbod.

Voldoet de veelgebruikte STAR-interviewmethode dan nog wel? Want we weten allemaal dat meer structuur, minder bias en meetbare criteria belangrijk zijn tijdens selectiegesprekken. En de aloude STAR-methode is maar wat weinig geïnnoveerd. Tijdens dit spreekuur gaat Wim graag met jou in gesprek over een breder aspect van innovatie in het interviewen. Samen beantwoorden jullie de vraag of de STAR-techniek wel prikkelend genoeg is. Of is het tijd voor CACTUS?

Domme vragen bestaan niet.
Als het gaat om het selectiegesprek:

  • wat zijn onbewuste fouten die we maken?
  • wat is een eenvoudige bruikbare structuur?
  • hoe ga jij om met sociaal wenselijke antwoorden?
  • waarover geef je feedback?

Op deze en al jouw andere vragen geeft onze expert Selectiegesprekken, Wim Thielemans antwoord tijdens dit gratis spreekuur op 28 juni 2022. Marcel van der Meer is zijn sidekick.

Zoals gezegd: er is plek voor maximaal 75 deelnemers dus wacht niet te lang met aanmelden. Hier wil je bij zijn om slimmer, prikkelender en beter te interviewen.

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Wim Thielemans, expert Selectiegesprekken.

Ik ben oprichter van Dynamo.be, dat opleiding, coaching en organisatieontwikkeling projecten verzorgt in New Generation Work. Bij Kiqit ben ik expert Selectiegesprekken.

Met mijn ondernemende en creatieve blik heb ik al tal van projecten tot een succes weten te maken. Als auteur ben ik tweevoudig genomineerd voor het beste boek voor recruiters (2016 en 2019). Als bedenker heb ik meerdere methoden, spellen, maar ook opleidingen ontwikkelt die over gesprekken op werk gaan. Leren is bij mij nooit saai. Ik streef naar interactie en fun en zorg op deze manier dat jij leren ook leuk vind.

Marcel van der Meer, side kick

Wat een energie krijg ik van het overbrengen van mijn kennis. Het is altijd wel een uitdaging om dit eendimensionaal over te brengen. Maar dit lukt meestal wel weer om met voorbeelden te komen die direct toepasbaar zijn.


In 2012 heb ik Klikwork opgericht, ik geef daar sourcing en growth hacking trainingen voor recruiters. Ook ben ik co-founder van Kiqit. Daarnaast run ik de Facebook groep BadAss Recruiters & Sourcers en heb ik de afgelopen jaren “spreekbeurten” mogen geven over de hele wereld.